Müberra Öztürk, gruaja e parë me hixhab në Akademinë Ushtarake Turke

Müberra Öztürk është gruaja e parë me hixhab që diplomohet në Akademinë Ushtarake Turke, pasi mori diplomën e saj në një ceremoni në Stamboll të martën.

Shefi i Shtabit Gjeneral Ya?ar Güler i dha nënkoloneles Oztürk diplomën e saj gjatë ceremonisë në fjalë/

Ajo arriti të përfundojë me sukses trajnimin e saj, duke u diplomuar me mesataren e pestë më të lartë në mesin e shokëve të saj të klasës.

Në një lëvizje historike në vitin 2017, Forcat e Armatosura Turke (TSK) hoqën ndalimin e shamisë për oficerët femra, oficerët nënoficerë dhe kadetët.

Partia në pushtet për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Partia) fillimisht ishte përpjekur të hiqte ndalimin e shamisë në 2007 dhe ndryshimet e nevojshme kushtetuese u bënë në 2010 për të hequr plotësisht ndalimin në universitete dhe në zyrat qeveritare në 2013. Në 2015, heqja e ndalimit u zgjerua në gjyqësor dhe në polici në vitin 2016.