Vajza 11 vjeçare nga Malajzia fiton çmime ndërkombëtare për shpikjen e saj

Inovacioni i fundit i nxënëses së klasës së pestë nga Malajzi, Maryam Musamir, po fiton shpejt lëvdata ndërkombëtare.
Jo vetëm që 11-vjeçarja mori tre çmime ndërkombëtare kohët e fundit për shpikjen e saj edhe pse shpikja e saj (krijimi i ushqimit të bagëtive nga guacat e detit), ajo gjithashtu mori pjesë në talk show-in amerikan, The Late Show me James Corden, për inovacionin e saj në një moshë kaq të re.

"Ju mund të keni dëgjuar për këtë vajzë ... është absolutisht e pabesueshme ... Maryam Muzamir e cila është një nxënëse 11-vjeçare në Malajzi. Ajo gjeti një përdorim për mbeturinat e zakonshme të ushqimit ... guaskat e prodhimeve të detit i kthen në ushqim blegtoral. Ajo është 11 vjeç! Po, në Malajzi. Ajo tashmë ka fituar tre çmime ndërkombëtare për idenë e saj të përparimtare, "tha Corden në shfaqjen e tij.
Maryam bëri lajmin kohët e fundit pasi fitoi tre çmime në Konkursin Ndërkombëtar të Inovacionit të Shpikjeve (iCAN) që u mbajtën në Toronto, Kanada për inovacionin e saj. Ajo formuloi një formë të re të ushqimit të bagëtive të bëra nga karkaleca dhe guzaca të kërmijve deti. Ajo produktin e saj e quajti "YAM 2.0".

Nxënësja nga qyteti Pahang, kishte fituar tashmë disa çmime në vend për YAM 2.0, por u inkurajua nga babai i saj të hynte në iCan.

Maryam me Yam 2.0 fitoi jo vetëm medaljen e artë, por edhe Çmimin Special Kanadez, si dhe Çmimin e Shpikësit më të Mirë të Ri në iCAN 2021.

Ajo doli para 600 pjesëmarrësve nga nga mbi 70 vende dhe ishte fituesi më i ri në konkurs.

Vajza e re, e cila rendit Greta Thurnberg si një nga frymëzimet e saj, e mori idenë për YAM 2.0 kur ishte në një restorant me ushqim deti me familjen e saj dhe pa sasinë e guacave që po hidheshin. Ajo pastaj gjeti një artikull që tregonte për përfitimet e guacave për kafshët e gjalla, në veçanti një përbërës të quajtur chitin, dhe vazhdoi krijimin e Yam 2.0.


Nuk ka artikull pas ketij.