Kuriozitete

Inovacioni i fundit i nxënëses së klasës së pestë nga Malajzi, Maryam Musamir, po fiton shpejt lëvdata ndërkombëtare.

Kur’ani dhe Suneti i Pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, flasin për pjesët kryesore të natyrës: tokën, ujin, botën bimore e shtazore, si dhe kohën.

Përse Krijuesi e ka veshur farën me një cipë të trashë? Mos vallë që ta mbrojë këtë farë të vogël? Apo të na mbrojë neve prej saj?

Fotografitë e një vajze jordaneze me emrin Rawwan al-Duwaik kohët e fundit janë bërë virale në rrjetet sociale.

Roboti tani do të shpërndajë ujin Zemzem për pelegrinët në Xhaminë e Madhe në Mekke dhe në Xhaminë e Pejgamberit a.s. në Madine, njofton Agjencia Saudite e lajmeve.

Një grua nga Afrika e Jugut hyri në listën e Rekordeve Botërore Guinness pasi theu rekordin në lindjen e 10 fëmijëve në një lindje

Kazi Shafiqur Rahman, sipërmarrës britaniko-musliman, ka thirrë ezanin në urën më të famshme në botë, në Bridge Bridge të Londrës

Muslimanët nga e gjithë bota mund të bëjnë vizita virtuale në vendet e shenjta, në Mekë, Medinë dhe Kuds (Jeruzalem) në muajin e shenjtë të Ramazanit

Ali Çangër, i cili jetoi në rrethin Akyazı të Sakarya, Turqi, ka lexuar Kuranin një mijë herë brenda 20 viteve.

Dr. Sarah Qureshi është themeluese e kompanisë së parë tregtare të aeroplanëve në Pakistan.

Australian Post ka lëshuar një seri të re pullash postare që nderojnë punëtorët shëndetësorë, ushtarakë, oficerë policie, edukatorë dhe heronj tjerë që kanë kontribuar në luftën kundër pandemisë së koronavirusit.

Allahu krijoi tre ujëra në fytyrën e njeriut. Njëri është e hidhur, tjetri i njelmët, ndërsa i treti pa shije.

Arbnora Fejza-Idrizi ka marrë konfirmim nga “Guinness World Records” se mozaiku i punuar nga ajo me letra prej origami me flamurin shtetëror të Kosovës prej 1.216 metra katrorë, është bërë mozaiku më i madh i këtij lloji në botë.

Një sy nga sytë tuaj që shihni çdo ditë, disa nga pasuesit e miteve e konsiderojnë si dizajn të papërsosur dhe ka disa të meta.

Cikgu Farra edukatore në kopshtin e fëmijeve Talang Hulu në Perak, kohë pas kohe ka postuar në facebook imazhet e kopshtit të transformuar, duke bërë atë të duket si një anije kozmike.

Mbetjet e një xhamie antike, që besohet se datojnë në dekadat më të hershme të Islamit, janë zbuluar në qytetin verior izraelit të Tiberias, thanë arkeologët.

Mufid Kozlic ka shndërruar në punishte bodrumin poshtë shtëpisë së tij në fshatin Vukotici dhe me xhamitë prej druri që bën dhe i shet, ai ndriçon botën e tij e cila është e errët plotësisht prej 13 vitesh

Një egjiptian që kishte braktisur shkollën ka hyrë në histori, pasi ka kaluar tre vite duke e krijuar, atë që beson ai të jetë, Kurani më i madh në botë.

Hapat e butë të Glisë tani mbeten pjesë e pashlyeshme e historisë së Xhamisë Ajasofja në metropolin turk.

Arkeologët izraelitë njoftuan për zbulimin e një koleksioni të vlefshëm të monedhave të hershme islame të gjetura gjatë gërmimeve të fundit pranë qytetit qendror Yavna.