Tregime

Dijetari i njohur, Sufjan Theuri, na tregon:

Më tëhoqi vëmendjen një reklamë e varur në një nga dyqanet, në të cilën ishte shkruar: “Riparimi dhe mjekimi i zemrave”, andaj hyra në dyqan dhe u takova me një njeri të moshuar, që më priti duke buëzqeshur, kur më vërejti që lexoja disa herë atë që ishte shkruar!

Një mik imi më tregoi diçka mjaft interesante:

Tregohet se një lope i ngeci koka në një qyp të madh dhe nuk po e nxirrte dot.

Një mbret i urtë nga Lindja e Largët ishte plakur, ndaj e dinte se ka ardhur koha që ta zgjedh pasardhësin e vet…

Në një tubim, ku mori pjesë edhe hoxha i fshatit, ndodhi diçka e pazakontë

Një tufë luanësh iu vunë në ndjekje një gomari dhe pas një stërmundimi arritën ta mbërthejnë.

Një mbret çalaman dhe me një sy të verbër u kërkoi një ditë piktorëve të oborrit të vet që ta pikturojnë, por pa defektet fizike që kishte.

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Një bariu i cili më shumë se shtatëdhjetë vite kishte kaluar duke kullotur delet, autoritetet shtetërore ia kishin ndarë një pension, ngase punën e tij e kishte kryer me nderë për më shumë se shtatë dekada.

Një njeri i pikëlluar, e pyeti një njeri të urtë duke i thënë:

Përktheu dhe përshtati:- Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Një ditë, përmes një çarje në mur, miu shikoi fshtarin dhe gruan e tij duke hapur një kuti.

Prim.dr.med.sc. Ali F.Iljazi

Në një fshat jetonte një piktorë i shtyrë në moshë. Ai, edhe përkundër faktit që jetonte në një fshatë të vogël ishte shumë i zoti në pikturë. Andaj pikturonte piktura shumë të bukura dhe i shiste me një çmim mjaft të volitshëm

Prim.dr.med.sc. Ali F.Iljazi

Përktheu dhe përshtati: - Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Një histori e vjetër kineze tregon për një plak që nuk donte ta shiste kalin e tij edhe pse ishte shumë i varfër dhe nuk kishte asgjë për të jetuar.

Na ishte dikur një biznesmen i cili rrinte ulur pranë plazhit në një fshat të vogël brazilian. Derisa ishte ulur, ai pa një peshkatar brazilian që lundronte në një varkë të vogël drejt bregut me disa peshq të mëdhenj që kishte kapur.

Tregon një antropolog i cili kishte kaluar një kohë në mesin e banorëve të një fisi afrikan.