Aktualitete

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka marrë pjesë sot në varrimin e policit Afrim Bunjaku, i cili u vra dje në Veri të Kosovës nga grupet terroriste serbe

Sot, në Institutin e Hifzit në Medresenë e Madhe të Gjakovës është mbajtur ceremonia e diplomimit të 17 hafëzëve të rinj, të cilët kanë arritur që me sukses të mësojnë përmendësh tërë Kuranin fisnik

Vrasja e policit të Kosovës, Afrim Bunjaku, dhe plagosja e një polici tjetër në krye të detyrës në Veriun e Kosovës janë akte terroriste të përgatitura e të realizuara nga sfiduesit e vendit e shtetit tonë, nga grupet kriminale serbe, që prej kohësh veprojnë në Veri të vendit, e të cilat mbështeten direkt nga Serbia.

Redaksia e revistës “Dituria Islame” mbajti mbledhjen e saj të rregullt, të cilën e kryesoi kryeredaktori i saj, Driton ef. Arifi.

Me rastin e fillimvitit shkollor, Shoqata Bëmirëse “Bereqeti” me koordinatorët e saj në disa komuna të vendit kanë shpërndarë çanta dhe materiale të tjera mësimore për nxënësit.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në takim ambasadorin e ri të Suedisë në Kosovë, z. Jonas Westerlund.

Aktivistja Mihana Goga-Bekteshi e shoqëruar nga mualimet Enisa Lura-Segashi dhe Mirushë Sadriu i njoftuan ata për përmbajtjen e numrit të fundit, duke theksuar njëkohësisht që në këtë revistë lexuesit çdo muaj mund të përfitojnë nga artikuj fetar, shkencor e kulturor.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në takim ambasadorin turk z. Tunc Angili, i cili shoqërohej nga keshilltari për Çështje Fetare pranë kësaj ambasade, z. Bunyamin Albayrak.

Kryetari Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, Dr. Valon ef. Myrta, ka pritur në takim një grup studentësh nga Turqia, të udhëhequr nga znj. Hacer Karagul.

Nën organizimin e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë u mbajtën garat tashmë tradicionale të njohurive fetare me nxënësit nga e gjithë Kosova.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të cilën e kryesoi kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Fillimisht ai falënderoi anëtarët e Kryesisë për punën dhe angazhimin e tyre të dhënë, duke kërkuar nga ta që të vazhdojnë edhe më tej punën për të mirën e besimtarëve tanë.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari Dr. Valon ef.Myrta

Shtëpisë Botuese "Dituria Islame", do të jetë pjesë e Panairit të 22-të të librit në Ulqini, i cili u hap mbrëmë dhe do të zgjasë deri më 20 gusht 2023.

Këshilli Drejtues i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame ka mbajtur sot mbledhjen e radhës, të cilën e kryesoi drejtori i këtij instituti, prof. Sabri ef. Bajgora.

Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, ka pritur në takim kryetarin e Unionit Shqiptar Mysliman në Austrin, Vahidin Behlulin.

Shefi i kabinetit të Myftiut Naim ef.Tërnava, mr. Besim ef. Mehmeti, gjatë qëndrimit të tij në Arabinë Saudite, ku po merr pjesë në Konferencën e organizuar nga Ministria e Çështjeve Fetare, u prit në takim të veçantë nga ministri i Çështjeve Fetare, dr. Abdulatif al Sheikh.

Nën kujdesin e mbretit të Arabisë Saudite, Selman bin Abdulaziz al Saudit, Ministria e Çështjeve Fetare të Arabisë Saudite, ka filluar Konferencën e komunikimit me departamentet e çështjeve islame, fetvasë, bashkësitë islame dhe si motrat në botë me titull “Komunikimi dhe integrimini”.

Në vazhdën e organizimeve të takimeve me bashkatdhetarët, të cilat tashmë po bëhen tradicionale, Këshilli i BI-së së Gjakovës organizoi takim, në të cilin përveç bashkatdhetarëve nga vende të ndryshme të diasporës, mori pjesë edhe drejtori i Diasporës në Kryesinë e BIK-ut, Ekrem ef. Simnica.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë mbajti takim me punonjësit fetar, aktivitet ky i parë në kuadër të këtij muaji i cilësuar si “Muaji i Vakëfit”