Lajme nga Bota

Meka, Arabia Saudite, vendi më i shenjtë për myslimanët, është goditur nga një stuhi dhe shira ekstreme, duke i detyruar banorët të qëndrojnë brenda dhe autoritetet të mbyllin shkollat.

E gjithë Franca e admiron të riun mysliman Ezzedine Hamdi, i cili shpëtoi 17 persona, duke përfshirë një foshnjë, të bllokuar në zjarr.

Sipas informacioneve, Danimarka dhe Suedia po mendojnë të nxjerrin ligje për të ndaluar djegien e Kuranit

Një vendim i zyrtarëve irakianë për të rrënuar një minare 300-vjeçare që është atraksion turistik në qytetin Basra, ka nxitur pakënaqësi të komunitetit lokal.

Në trotuaret dhe shtigjet që besimtarët frekuentojnë gjatë vizitës së tyre në Xhaminë e Profetit a.s., janë instaluar pajisje inteligjente që lëshojnë aroma aromatike në ajër.

Një nga biznesmenët më të suksesshëm dhe më të njohur në Britaninë e Madhe, Alfred William Best, i njohur edhe si Alfie Best jr, është konvertuar në Islam

Kuvajti ka vendosur të shtypë 100,000 kopje të Kuranit të Shenjtë të përkthyer në suedisht, një projekt për të theksuar parimet dhe vlerat islame të tolerancës dhe bashkëjetesës paqësore mes të gjithë qenieve njerëzore

Haxhinjtë nga e tërë bota u nisën nga qyteti i shenjtë i Mekës për në luginën Mina, duke filluar kështu ritualet e Haxhit

Gruaja e parë muslimane, gjykatëse federale në historinë e SHBA-së është Nusrat Chowdhury, një avokate e njohur për të drejtat civile.

Mbreti Salman i Arabisë Saudite lëshoi të shtunën një direktivë për të pritur 1,300 pelegrinë nga më shumë se 90 vende për të kryer Haxhin e këtij viti.

Sipas raportimeve, kjo linjë telefonike mbulon shumë gjuhë të cilat gjithashtu përfshijnë disa nga ato më të përdorurat arabisht, anglisht, frëngjisht dhe urdu.

Presidenca e Dy Xhamive të Shenjta ka vite që përkthen dhe transmeton Hutben e Arafatit në gjuhë të ndryshme.

Një ekspozitë e jashtëzakonshme e titulluar "Udhëtim nëpër vendet e shenjta" ka hapur dyert e saj nënë qytetin e Xhiddës

Ministria e Shëndetësisë ka nisur një program të drejtuar nga vullnetarë për të ofruar shërbime shëndetësore, arsimore dhe ambulancash për haxhinjët e moshuar dhe banorët e qytetit të shenjtë

Autoritetet në Medine janë plotësisht të përgatitur për fillimin e planit të tyre operativ për sezonin e Haxhit 2023

Xhamia e Pejgamberit a.s. në Medine ka pranuar mbi 200 milionë besimtarë gjatë vitit aktual islam.

Qeveria saudite ka reduktuar numrin e vendeve të Haxhit në dispozicion të Mbretërisë së Bashkuar nga 25,000 në 3,600.

Teknologjia Blockchain po fiton popullaritet në mbarë botën dhe komuniteti mysliman tani po merr ekosistemin e parë të kriptomonedhës që i përmbahet parimeve dhe traditave islame

Arsyeja e ndërprerjes së ndeshjes për pak çaste ishte që t’u jepet hapësirë futbollistëve mysliamanë që agjërojnë të bëjnë iftar.

Biblioteka Britanike në Londër organizoi "Iftar të Hapur", ku njerëz me prejardhje të ndryshme janë mblidhur për të prishur agjërimin e tyre.