Rajoni

Bashkësia Fetare Islame (BFI) e Maqedonisë së Veriut njoftoi se ka filluar realizimi i projektit për restaurimin e Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir, e cila daton nga fillimi i shekullit XVI

Albano Bogdo njihet si një ndër aktorët më të mirë të humorit që ka Shqipëria, e si i tillë ka luajtur në disa spektakle të humorit në Shqipëri

Mijëra besimtarë myslimanë mbushën sot sheshin “Skënderbej” në Tiranë dhe të gjithë sheshet kryesore të qyteteve dhe xhamitë e vendit për faljen e Kurban Bajramit

Në qytetin Maljevac të Komunës së Cetingradit në Republikën e Kroacisë u vendos gurthemeli për ndërtimin e Qendrës Islame.

Simpozium në kuadër të 100-vjetorit të themelimit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Bashkësitë islamike në Zvicër dhe Austri, kontribut në rindërtimin e banesave të dëmtuara nga tërmeti

Ky simpozium, i zhvilluar ditën e sotme në ambientet e “Tirana International Hotel”, vjen në kuadër të promovimit të botimit “Guidë Turistike Fetare për Tiranën”

Divjaka do të ketë një qendër kulturore/fetare të re dhe moderne.

Ceremonia u hap me leximin e disa ajeteve nga Kurani Famëlartë, për të vijuar më tej me fjalën përshëndetëse të Kryetarit Spahiu

U zhvillua, sot, në ambientet e KU “BEDER” ceremonia e çertifikimit të studentëve të parë të Institutit të Studimeve Islame “Hafiz Sabri Koçi” të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

Agjencion për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut, jemi institucioni i vetëm në vend që merret me certifikimin e produkteve sipas sistemit Hallall Standard

Në Qendrën Islamike të Zagrebit mbrëmë janë hapur zyrtarisht Garat e 28-ta Ndërkombëtare e recituesve të Kuranit, ku do të performojnë 60 garues nga më shumë se 40 vende.

Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, ishte i pranishëm në ceremoninë e çeljes në Medresenë e Tiranës, ku përpos tij në këtë ceremoni ishin të pranishëm Drejtori i Medresesë, z. Ndriçim Gjimi, stafi pedagogjik i këtij institucioni arsimor, familjarë dhe nxënësit e ciklit fillor dhe atij të mesëm.

Një tjetër vakëf i ri i shtohet fondit të pronave të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

Rreth 65 të rinj të shkollave të mesme dhe fillore nga qytete të ndryshme të Shqipërisë, u bënë pjesë e kampingut veror të organizuar në Medresenë e Tiranës.

Mijëra besimtarë muslimanë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë kanë falur sot namazin e Kurban Bajramit.

Mijëra besimtarë myslimanë mbushën mëngjesin e sotëm sheshin “Skënderbej” dhe gjithë sheshet e xhamitë e vendit për faljen e Kurban Bajramit.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me Fondacionin “Swiss Barakah” dhurojnë për besimtarët e një qyteti në Sri Lanka një pus uji të pijshëm dhe kanë ndërtuar gjithashtu abdes’hane në shërbim të besimtarëve.

Tashmë është bërë traditë nga Komunitetit Mysliman i Shqipërisë që periudha kohore Maj-Qershor t’i kushtohet organizimit të kësaj fushate.

Besimtarë të shumtë janë mbledhur së bashku në xhamitë në kryeqytetet Shkup, Tiranë dhe Prishtinë, por edhe në qytete tjera të këtyre vendeve për të falur namazin e Fitër e Bajramit, në një nga festat më të mëdha të fesë Islame