Lajme nga Kosova

Pas më shumë se një dekade, sonte në vaktin e namazit të teravive u përuruar për besimtarët Xhamia e çarshisë në Prishtinë.

Aktorja Kaltrinë Zeneli u shndërrua në një senzacion vitin e kaluar, kur bëri publik rastin e famshëm të keqtrajtimit të të moshuarve në Qendrën “Orenda” në Pejë.

Në xhaminë “Sulltan Mehmet Fatih” në kryeqytet, tre hafëzë të rinj u certifikuan nga Këshilli i Bashkësisë Islame të Prishtinës, pasi që dëshmuan se kanë memorizuar Kuranin në gjuhën origjinale.

Këshilli i Bashkësisë Islame i Prishtinës në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, kanë organizuar aksionin vullnetar për dhurimin e gjakut në Xhaminë e Madhe "Sulltan Mehmet Fatih" në Prishtinë.

Kryetari i Bashkësisë Islame, Myftiu Naim ef. Tërnava, mori pjesë sot në vënien e gurthemelit të xhamisë në fshatin Dobërdol të Podujevës.

Në fshatin Klinë e Poshtme të komunës së Skenderajt është bërë sot hapja solemne e “Xhamisë së Haxhilerëve” ku morën pjesë një numër i madh i të pranishmëve.

Kuvendi i Kosovës në seancën e sotme ka mbajtur një minut heshtje për mjekun Ali Iljazi nga Gjakova.

Mbi 700 kosovarë kanë marrë rrugën drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin.

Me iniciativë të xhematit sot filloi rindërtimi i xhamisë së vjetër në Planejë të Hasit të Prizrenit.

Një mërgimtar nga fshati Çabër i Zubin Potokut ka marrë një vetiniciativë për të renovuar minarën e xhamisë së këtij fshati.

Mbrëmë, pikërisht në dhjetë netët e fundit të muajit Ramazan, Bashkësia Islame e Kosovës ka pranuar një donacion vakëf prej dy hektarësh tokë nga familja Pacolli.

Imami i xhamisë së qytetit të Klinës, Blerim Musliu, ka gjetur një zarf me 500 euro te dera e shtëpisë së tij.

Imami kosovar, Labinot Maliqi i ka bërë thirrje kryeministrit Albin Kurti që ta shfuqizojë sa më parë ndalesën e Udhëzimit Administrativ në Ministrinë e Arsimit, ku vajzat myslimane të cilat duan të shkollohen dhe njëkohësisht të praktikojnë hapur besimin e tyre.

Në Ditën Botërore e Shamisë, imami Labinot Maliqi e ka quajtuar bullizëm ndalesën e MASHT-it për bartjen e shamisë në shkolla.

Kryeministri Albin Kurti mori pjesë në manifestimin e Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK) kushtuar 70-vjetorit të themelimit të Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, nëpërmjet një fjalimi në seancë të Kuvendit ka kërkuar të ndryshohet udhëzimi administrativ i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit që ndalon bartjen e shamisë në hapësira shkollore.

Këshilli Kombëtar i Muslimanëve Kanadezë (NCCM), njoftoi se po mbledh nënshkrime për një peticion sipas së cilit kërkohet intervenimi i kryeministrit Justin Trudeau pasi një mësuese muslimane në provincën Quebec u largua pasi mbante shami në klasë

Mesditën e së dielës, pas namazit të ikindisë, persona të dyshuar kanë hyrë në Xhaminë Haxhi Ymer duke vjedhur një shumë të parave, vlera e të cilave nuk u dihet.

Sot, në fshatin Dumnicë e Poshtme e Vushtrrisë është vënë gurthemeli për ndërtimin e xhamisë.

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, i ka uruar besimtarëve myslimanë festën e Ftier Bajramit.