Aktualitete

Mes miliona haxhilerëve nga e gjithë bota, edhe besimtarët nga Kosova po qëndrojnë sot në Arafat për ta kryer njërin nga kushtet themelore të haxhit.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë njofton besimtarët dhe opinionin e gjerë se dita e parë e festës së Kurban Bajramit është ditën e mërkure më 18 qershor 2023

Kryeimami i Bashkësisë Islamë të Kosovës, Vedat Sahiti i shoqëruar nga zv. Kryeimami Fatmir Iljazi kanë parë nga afër përgatitjet e fundit në tendat në të cilat do të akomodohen besimtarët nga Kosova.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në zyrën e tij disa prej nxënësve të Akademisë së Kuranit ‘Hifdh Kids’ të shoqëruar nga dy mësueset e tyre, Rineta Nitaj dhe Fatime Nitaj.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta me bashkëpunëtorë, priti në takim Konsullin e Përgjithshëm të Republikës së Turqisë, në Konsullatën e Prizrenit, z. Celal Doğan të shoqëruar nga Koordinatori i shoqates Stamboll, z. Shuajb Bashan.

Besimtarët tanë nga Kosova tanimë kanë përfunduar kryerjen e umres dhe janë liruar nga ihrami.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti sot në selinë e Kryesisë dy akademikë e shquar, Fetih Mehdiun dhe Muhamed Mufakun

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar me drejtorin për Diasporë, z. Ekrem Simnica, ka pritur në takim kryetarin e Komunitetit Mysliman Shqiptar të Zvicrës, njëherësh imamin e xhamisë “El-Hidaje”, Mehas ef. Alijan.

Grupi i fundit i haxhilerëve nga Kosova u nisën sonte nga aeroporti “Adem Jashari” drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin.

285 besimtarë nga komuna e Dragashit, Vushtrrisë dhe Pejës, të cilët udhëtuan drejt vendeve të shenjta me fluturimin e pestë, kanë arritur shëndosh e mirë në aeroportin e Xhides.

Në qytetin bregdetar Koper të Sllovenisë nga 17-18 qershor u mbajt Forumi për Dialog dhe Paqe në Ballkan nën moton ” Paqe ty Evropë, paqe ty Ballkan’.

Aeroplani i pestë me besimtarë nga Kosova u nis në mëngjes nga aeroporti “Adem Jashari”, drejt vendeve të shenjta.

284 haxhinjë të tjerë nga pesë komuna të vendit: Prizreni, Rahoveci, Malisheva, Shtimja dhe Klina u nisen sonte nga aeroporti "Adem Jashari" për në vendet e shenjta.

282 besimtarë nga Kosova, të cilët sot në mëngjes udhëtuan drejt vendeve të shenjta, kanë arritur shëndosh e mirë në Mekë.

Në orët e hershme të mëngjesit është nisur edhe grupi i tretë i besimtarëve nga Kosova drejt vendeve të shenjta për ta kryer obligimin e haxhit.

Grupi i dytë i besimtarëve nga Kosova është nisur sot nga aeroporti "Adem Jashari" drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin.

Grupi i parë i besimtarëve nga Kosova, të cilët sot në mëngjes janë nisur drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin, ka arritur shëndosh e mirë në aeroportin e Xhides.

Grupi i parë i besimtarëve nga Kosova është nisur sot drejt vendeve të shenjta për ta kryer kushtin e pestë të Islamit – haxhin.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë organizoi sot pas namazit të Ikindisë duanë e përbashkët të haxhinjëve të cilët këtë vit kanë vendosur të udhëtojnë në vendet e shenjta për të kryer kushtin e pestë të Islamit, Haxhin.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton opinionin e gjerë se të gjitha përgatitjet për nisjen e besimtarëve nga Kosova për në vendet e shenjta, për ta kryer haxhin, kanë përfunduar.