Aktualitete

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt të saj, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Kyetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti në takim një delegacion nga Zvicra në përbërje nga Mehas Alija, kryetar i Komunitetit Mysliman Shqiptar në Zvicër, Fehim Abazi, nënkryetar, Besim Nuzi, nënkryetar, Ismail Ademi, sekretar, Sherif Tupani anëtar, si dhe Jasmin Demiç, kryetar i Komunitetit Mysliman të Boshnjakëve në Zvicër.

Myftiu Tërnava shprehu falënderime për bashkëpunimin e sinqertë që kanë pasur deri më tani me ambasadën turke, duke vlerësuar se bashkëpunimi ndërmjet BIK-ut dhe ambasadës turke o të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim përfaqësuesen speciale të sekretarit të Përgjithshëm, njëherësh shefen e UNMIK-ut, znj. Caroline Ziadeh.

Kryeimami i Kosovës, Vedat ef. Sahiti, gjatë pjesëmarres së tij në Konferencën dhe Ekspozitën “Expo Hajj” në Xhide të Arabisë Saudite, sot u takua me ministrin e Haxhit e Umres, dr. Tevfik Rebiah

Me ftesë të Ministrisë së Haxhit dhe Umres, kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti dhe zëvendëskryeimami Fatmir ef. Iljazi, po qëndrojnë për vizitë zyrtare në Xhide të Arabisë Saudite, për të marrë pjesë në Konferencën dhe Ekspozitën e Shërbimeve të Haxhit dhe Umres “Expo Hajj”

Shoqata Humanitare “Bereqeti” në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë ka dhuruar sot çelësat e banesës së re për Arsim Morinën dhe djalin e tij 5-vjeçar me autizëm.

Kryemami i BIK-ut, Vedat ef. Sahiti, i shoqëruar nga drejtori për Kulturë e Veprimtari Botuese, Ramadan Shkodra, dekani i FSI-së, dr. Islam Hasani dhe Nuhi Simnica, përgjegjës për botim, të premten 23 dhjetor 2022, në Ankara, janë pritur në takime të veçanta nga dy nënkryetarët të DIJANET-it, dr. Burhan Isleyen dhe dr. Selim Argun.

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti mbledhjen e rregullt, të cilën e kryesoi kryetari i Kuvendit të BIK-ut, dr. Ajni Sinani.

Ndihem për së tepërmi i nderuar që sot jam këtu para jush për të shënuar përvjetorin e 30-të të Fakultetit të Studimeve Islame të Prishtinës

Kryetari i Bashkësisë islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava me stafin e tij, mori pjesë në shënimin e 30-vjetorit të themelimit të Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë.

Këshilli Drejtues i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi drejtori i këtij Instituti, Sabri ef. Bajgora.

Në kuadër të vizitës në Danimarkë, më 22 dhjetor, drejtori për Diasporë në Kryesinë e BIK-ut, Ekrem ef. Simnica, ka vizituar Qendrën Islame Shqiptare në Kopenhagë

Fshati Revuq i Podujevës nga sot u bë me xhami të re, kjo falë bamirësisë së banorëve të fshatit.

Më 21 dhjetor 2022, drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, vizitoi Qendrën Islame Shqiptare në Mallmo të Suedisë. Ai u prit në takim nga kryetari i xhamisë z. Roland Vishkurti, njëherësh edhe imam i kësaj xhamie.

Shoqata Humanitare “Bereqeti” ka shpërndarë sot më shumë se 1500 pako ushqimore për familjet nevojtare. Këto pako u shpërndanë për herë të parë nga selia dhe depoja e re e shoqatës “Bereqeti”.

Një delegacion i lartë i Kryesisë së BI-së së Kosovës po qëndron për vizitë pune në Konja të Turqisë, ku kanë realizuar një sërë takimesh me institucionet udhëheqëse, akademike e arsimore të Konjës.

Më 20 dhjetor 2022, drejtori i Diasporës në Bashkësinë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, vizitoi xhaminë shqiptare “Drita “ në Mallmo, ku u prit nga kryetari Erblin Zhubi, anëtarët e Kryesisë dhe nga xhemati i kësaj xhamie.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e regullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari Dr. Valon ef.Myrta