Kuriozitete

Xhamia e Madhe e Algjerit (Djamaa el Djazair ose Xhamia El Djazair) ndodhet në komunën e Mohammadia në Mitidja, 10 kilometra në lindje të kryeqytetit e Algjerisë

Thumbi e bletës përbëhet nga dy heshta me gjemba. Kur bleta pickon, ajo nuk mund ta tërheqë thumbin e saj.

Bretkosa e drurit (Rana Sylvatica) mund të mbijetojë duke qenë e ngrirë plotësisht për javë të tëra!

Një grua lind një fëmijë në oborrin e xhamisë së Pejgamberit (paqja qoftë mbi të) në Medine pasi kishte pasur dhimbje të papritura të lindjes.

Koncepti i zeros së pari është paraqitur në Indi gjatë shekullit të 5-të. Nuk kishte ndonjë shprehje të caktuar për zeron, por atë e shprehnin përmes disa fjalëve të ndryshme që simbolizonin zeron

Njëmbëdhjetë vjeçari Yusuf Shah, nga Leeds sipas testimit të Mensa-s IQ, është njeriu më i zgjuar në botë.

Dinari i artë i shekullit të 6-të daton nga koha kur Kalifati Umajad sundoi nga viti 660 deri në 750.

Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston gjatë etjes, por përveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme?

Artizani Petrit Koçi ka realizuar një punim të rrallë pasi ka shkruar 225 herë fjalën “Allah” në një sipërfaqe prej 1 cm².

Në vitin 1985, diga Phulwaria ka përmbytur Xhaminë, e njohur si Noori Masjid, lartësia e së cilës arrin afërsisht 30 metra nga toka deri në kupolën e sipërme të Xhamisë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se milingonat, pasi mbledhin kokrrat dhe farat që u nevojiten për ushqim, i fshehin ato nën tokë dhe i thyejnë në dy gjysma.

Agjencia Saudite e Shtypit (SPA) ka zbuluar procesin e trajtimit të guralecëve të Xhemaratit pasi haxhinjët i hedhin gjatë kryerjes së ritualit në Vendin e Shenjtë Mina.

Pas 11 muajsh ecje këmbë nga Britania, 52-vjeçar Adam Muhamed mbërrin në Mekë për të kryer Haxhin.

Motoçiklisti dhe vlogeri pakistanez Abrar Hassan ka udhëtuar në më shumë se 18 vende, 12 prej të cilave ai ka udhëtuar me motoçikletë për të përmbushur ëndrrën e tij, vozitja me motoçikletë në Arabinë Saudite për të kryer Umren.

Ashraf dhe Fatima, dy nga 12,000 punonjësit e Presidencës së Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta, të cilët punojnë për t'i shërbyer pelegrinëve gjatë Umres dhe Haxhit në Mesxhid Al-Haram në Mekë.

Një histori e papritur dhe frymëzuese për përpjekjet e një muslimani për udhëtimin drejt Qytetit të Shenjtë vjen nga një i moshuar afrikan.

Qilimat, të cilët janë prodhuar në Arabinë Saudite, plotësojnë disa kritere dhe specifika teknike për t'iu përshtatur hapësirave të Dy Xhamive të Shenjta dhe plotësojnë nevojat e pelegrinëve dhe vizitorëve.

Imagjinoni të agjëroni në një vend ku dielli nuk perëndon, nuk është vetëm një vend, por ka disa vende ku dielli nuk perëndon.

Ramazani i vitit 2029 do të vijë gjatë dimrit menjëherë pas 7 vitesh.

Sulltan Abdylhamiti II kërkonte ta zgjonin në çfarëdo ore të natës kur ndodhte ndonjë ngjarje urgjente, nuk i pëlqente të lihej çështja për të nesërmen.