Kuriozitete

Në qytetin Nimes, në jug të Francës, janë zbuluar tre varre të vjetra që datojnë nga shekulli i tetë.

Kur Muhamed Alisë i është ofruar një yll me emrin e tij në shtegun e të famshmëve në Hollywood (Hollywood Walk of Fame) ai refuzoi, duke thënë: "Unë mbajnë emrin e Profetit tonë s.a.w.s, prandaj nuk mund t’u lejoj njerëzve të shkelin mbi emrin e tij"

Sipas hulumtimeve të fundit të kryera nga shkencëtarët amerikan del se deri në vitin 2050, nëse vazhdon volumi aktual i ndotjes, masa e plastikës në oqeane do të jetë më e madhe se masa totale e peshkut.

Një nga pemët më të vjetra në botë të ullirit gjendet në vendin Kirkagac, në provincën Manisa në Turqi, ndërsa shumë shkencëtarë thonë se ai mund të jetë shumë më i vjetër nga që flasin hulumtimet e para, raporton Anadolu Agency.

Pas plot gjashtë dekadash, besimtarët kuptuan se xhamia e tyre nuk është kthyer siç duhet në drejtim të Kibles, Qabesë në Mekë, dhe për këtë arsye ata tani gjatë faljes kthehen në anën e kundërt.

Në Stamboll, ekziston një xhami ku besimtarët ritet e tyre fetare i kryejnë në shoqëri të maceve.

E vogla Teegan Lexcen ka lindur në muajin gusht vetëm me një mushkëri dhe një defekt të madh kardiak, por mjekët kanë arritur t’ia shpëtojnë jetën në një mënyrë që i ka lënë të gjithë me gojën hapur.

Kaligrafisti nga Gaza, Hashim Kellub, me përkushtim të madh me muaj është duke shkruar Kuranin me përmasa të mëdha, raporton Anadolu Agency.

Zejtari, Ismail Ergun nga Balikesiri në Turqi, i cili merret me prodhimin e tespihëve të koleksionuar, punon dhe shet tespihë nga fragmentet e meteorit me çmim prej 30 mijë dollarë.

Sipas një studimi të kohëve të fundit, puna vullnetare është e dobishme për zemrën, edhe pse personi mund të jetë i shtyrë në moshë.

Në ditët e sodit, robotët konsiderohen si një arritje e madhe, pa të cilët do të ishte vështirë ta mendoje jetën.

Këto ditë, në rrjetet sociale është publikuar një foto tronditëse, ku shihet një qen i rrugës i cili në gojën e tij bartte një foshnje të sapolindur.

Në prag të përvjetorit të Betejës së Kulikovit në internet ishin publikuar fotot e përkrenarëve të perandorëve dhe princave ruse me ornamentet arabe, gjegjesisht me ajete nga Kur’ani dhe me shehadetin e shkruar.

Papirusi më i vjetër i shkruar nga njëri prej ashabëve (shok i pejgamberit a.s.), në këtë rast diktuar, dhe i cili është ruajtur deri sot është papirusi PERF nr. 555.

Partia suedeze e krahut të djathtë (SD), në hyrje dhe dalje të qytetit Karlskron, Suedi, ka vendosur një reklamë, ku shkruar se nuk e dëshirojnë ezanin në atë qytet, pasi një qendër islamike në atë qytet kishte marrë lejen që të ndërtoj minaren.

Duke pasur parasysh përqindjen e lartë të ngacmimeve seksual ndaj femrave në Egjipt, autoritetet kanë propozuar aktivizimin e taksive ngjyrë rozë vetëm për femra.

Artisti dhe dizajnuesi i famshëm arab ka paditur kompaninë zvicerane të orëve Omega SA për plagjiaturë, shfrytëzim të veprës së tij artistike, njofton gazeta franceze Quitiden de l'artit.

Një çift i sapomartuar në Turqi kanë bërë atë që shumë as nuk do ta kishin menduar.

Dr.Abdurrahman Al-Sumait është doktor i medicinës nga Kuvajti, lindur në vitin 1947.

Mehmet Kuruc (45) në Mynih ka një restorant të vogël turk. Ai ka mahnitur publikun me një mbishkrim që ka vendosur në derën e restorantit të tij.