Aktualitete

Faqet zyrtare të Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren në rrjetin social në Facebook dhe Youtube ka disa ditë që nuk mirëmbahen nga personat përgjegjës të këtij Këshilli.

Në prag të fillimit të muajit të bekuar Ramazan, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, Dr. Valon ef. Myrta me bashkëpunëtorë, ka pritur sot në nje takim pune drejtorin për shtyp dhe veprimtari botuese të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, z. Ramadan Shkodra, i shoqëruar nga përgjegjësi për literaturë z. Agim Gashi

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, po qëndron për vizitë zyrtare në Tiranë, ku u prit nga ambasadori i Kuvajtit në Shqipëri, z. Faisal Sulaiman Ali al Musaileem, të cilin e uroi për festën kombëtare të Kuvajtit.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim një delegacion të Bashkësisë Islame të Austrisë, të kryesuar nga kryetari i kësaj Bashkësie, z. Ymit Vural. Kryetari Vural shoqërohej në takim edhe nga kryetari i Bashkësisë Islame Shqiptare në Austri, Vahidin ef. Behluli.

Dalja e Komisionit Kushtetues në teren është në përputhje me parimin e transparencës, publicitetit, dhënies së mundësisë që secili të japë kontributin në lidhje me përmirësimin e Kushtetutes të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e regullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari Dr. Valon ef.Myrta

Mbrëmë, pas namazit të akshamit në Xhaminë e Hadumit, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë organizoi Tribunë fetare me rastin e përkujtimit të Natës së Israsë e Miraxhit.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, Dr. Valon ef. Myrta me bashkëpunëtorë ka pritur sot në takim Kryetarin e Bashkisë së Shkodrës, z. Bardh Spahija me bashkëpunëtorë, i cili shoqërohej nga nënkryetari i Komunës së Gjakovës, z. Flamur Fetahaj dhe kryesuesja e Kuvendit komunal, znj. Arbënesha Kuqi.

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës kudo që jeni!

Xhamia në Kraishtë të Lipjanit shënon 15-vjetorin e Pavarësisë duke dhuruar gjak

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim ambasadorin e Arabisë Saudite, Feisal Hefzi.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur në takim Abdurahman Al Mutejri dhe Muadh Sulejman nga Qendra “Mbreti Salman” të Mbretërisë së Arabisë Saudite.

ShML “Medreseja Alauddin” në Prishtinë, ka organizuar manifestim për nder të 15-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës

Në prag të 15-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës dhe në nderim të kontributit fetar dhe atdhetar të Mulla Idriz ef. Gjilanit, sot, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan, në fshatin Dunavë të Gjilanit, ka përuruar xhaminë dhe mejtepin e Mulla Idriz ef. Gjilanit, restauruar nga Ministria e Kulturës, respektivisht Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan.

Me rastin e 15 vjetorit të pavarsisë së shtetit tonë, Shoqata Humanitare “Bereqeti” në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, sot ka shpërndarë 150 pako ushqimore për familjet me jetimë, nëna vetushqyese, të moshuar që jetojnë vetëm dhe familje me asistencë sociale.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, qëndroi sot për vizitë në Bashkësinë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut, në të cilën u mirëprit nga reisi Shaqir ef. Fetai.

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Angelo Michele Ristuccia, ka pritur në takim prijësit e bashkësive fetare të Kosovës, kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiun Naim ef. Tërnava, ipeshkvin Dodë Gjergji dhe peshkopin Teodosije Shibaliq.

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, nëpërmes dy kuzhinave të saj popullore, asaj në Pejë dhe në Mitrovicë, ka përfituar mbështetje financiare nga Qeveria e Kosovës.

Me rekomandim të kryetarit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, sot në të gjitha xhamitë e Kosovës, pas namazit të xhumasë, u organizua aksioni për mbledhjen e mjeteve financiare për të ndihmuar të prekurit nga tërmetet që goditën ditëve të fundit disa zona të Turqisë dhe të Sirisë.