Aktualitete

Në kuadër të shpërndarjeve të ndihmave dhe pakove ushqimore që po bënë Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës gjatë këtij muaji të bekuar të Ramazanit, dega në Hani të Elezit ka shpërndarë 200 pako ushqimore për familjet skamnore në mënyrë që sadopak t’ua lehtësoj jetën e tyre gjatë këtij muaji të bekuar.

Në organizim të Kryesisë së BIRK-ut, Reisi i Rijasetit të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejziq, i shoqëruar nga këshilltari i tij, Hfz. Sylejman ef. Bugari dhe Zejno ef. Omeragiq, e vizitoi Prizrenin, në kuadër të vizitave gjatë Muajit të Madhërishëm të Ramazanit. Ata u pritën nga kryetari i Këshillit të BI-Prizren, Mr. Besim ef. Berisha.

Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës gjatë këtij muaji të bekuar të Ramazanit ndihmon 5000 familje të varfra dhe skamnore me nga 5000 pako ushqimore.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava në konferencën me media uroi me rastin e ardhjes së muajit të bekuar të Ramazanit.

Marrëveshje mirëkuptimi mes BIK-ut dhe Ministrisë së Drejtësisë: imamët e Kosovës do të ligjërojnë në burgje kundër radikalizmit

Nën organizimin e Departamentit të Gruas të BIK dhe Qendrës Ndërkombëtare për Studime të Ekstremizmit të Dhunshëm (ICSVE), dje më 7 maj u mbajt trajnim rreth temës: "Kundërshtimi dhe Parandalimi i Ekstremizmit të Dhunshëm"

Të shtunën, më 05.05.2018, Departamenti i të Rinjve i BIK-ut për herë të pestë organizoi turnir në Fut -sall, me Këshillat e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës.

Me rekomandim të Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim Tërnava, sot në të gjitha xhamitë e Kosovës, imamët ligjëruan në hytbe për temën “VETËVRASJA DHE FAJDEJA SI DY DUKURI QË PO KËRCËNOJNË SHOQËRINË TONË”

Në mënyrë solemne dhe me tekbire u bë hapja e Institutit të Hivzit “Emin Pasha” në Prizren

Përfunduan garat e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit, të cilat u mbajtën nën patronazhin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiut Naim Tërnava, dhe të organizuara nga Medreseja e Mesme “Alauddin”

Këshilli Bashkësisë Islame në Rahovec, këtë të shtunë (14 prill 2018), në shtëpinë e kulturës “Mensur Zyberaj” organizoi promovimin e librit “T’i kthehemi Krijuesit”.

Kryetari Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, mbajti mbledhje me kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës

Grupi i tretë i umrexhive tanë, të cilët, nën organizimin e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, ishin nisur për në vendet e shenjta, Mekë dhe Medinë; më datë 09.04.2018, janë kthyer në Kosovë të gjithë shëndosh e mirë.

Kryeimami i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora në mbledhjen e rregullt të datës 29 mars 2018, takoi , kryeimamët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë, mori pjesë në shënimin e 95-vjetorit të themelimit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, që u mbajt në Tiranë

Kryetari i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, së bashku me bashkëpunëtorët e tij, qëndruan në Dragash dhe vizituan fabrikën “Meka halal food” për përpunimin e mishrave, ku u pritën nga pronari i saj Burim Piraj dhe panë nga afër kushtet në të cilat bëhet puna në këtë fabrikë.
Me këtë rast, Myftiu Tërnava tha se Bashkësia Islame e Kosovës përkrah të gjithë ata biznesmenë që sigurojnë mirëqenie për familje të shumta.
“Vërtet unë u ndjeva i kënaqur me kushtet, punën, pastërtinë dhe seriozitetin me të cilin punohet në këtë fabrikë, i dëshiroj punë të mbarë, e lus Zotin që t’u japë shëndet pronarit e punëtorëve dhe të zgjerohet edhe më shumë dhe të ketë eksport nga kjo fabrikë për në vende të ndryshme të Evropës dhe botës dhe të rritet numri i punëtorëve edhe më shumë, vërtet përbën një shembull të mirë se si mund të ndërtohet dhe sigurohet edhe më shteti ynë e të shkohet përpara për një mirëqenie të përgjithshme të qytetarëve të Kosovës”,- tha Myftiu Tërnava.
Nga ana e tij, pronari i fabrikës “Meka”, Burim Piraj, falënderoi Myftiun Tërnava për vizitën dhe tha:
“Ndihem i nderuar me vizitën e tij që i bëri fabrikës, është vizitë e veçantë, i pa nga afër problemet dhe sukseset e kompanisë sonë dhe gjithashtu nga afër ndoqi procesin e prodhimit dhe ne e njoftuam për planet tona për të ardhmen”.

Organizuar nga Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (KNKK) me seli në Gjenevë të Zvicrës; u mbajt një takim me kryetarët e këshillave të BIRK-ut që të kërkohet roli i autoritetit fetar për të ndihmuar të pagjeturit dhe të prekurit e luftës në Kosovë dhe për t’u lehtësuar dhimbjet dhe ankthin familjeve të cilave u mungojnë anëtarët e tyre qe 20 vjet.

Në ambientet e Medresesë në Prishtinë u mbajtën garat e Kuranit edhe me paralelen e djemve, të klasave të njëmbëdhjeta dhe të dymbëdhjeta.

Në ambientet e Medresesë në Prishtinë u mbajten garat e Kuranit, me paralelen e vajzave, të klasëve të njëmbëdhjeta dhe dymbëdhjeta.

Me rastin e 7 dhe 8 marsit, Drejtoria e Arsimit në Prishtinë dhe Medreseja "Alauddin" organizuan një program të larmishëm kulturo-artistik.