Rajoni

Është ribotuar për herë të tretë enciklopedia “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Drejtoria e Rinisë dhe Marrëdhënieve me Xhematin, në bashkëpunim me Myftininë e Vlorës, organizoi një simpoziumin “Rinia në Islam” me të rinjtë e qytetit bregdetar.

Këto ditë në kuadër të veprimtarisë botuese të Rijasetit të BFI-së nga shtypi doli vepra e shumëpritur MONUMENTET KULTURORE-FETARE ISLAME NË MAQEDONI.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) organizoi ditën e djeshme programin artistik “Për ty nënë”, me pjesëmarrjen e aktores së mirënjohur, Artistes së Popullit znj. Margarita Xhepa.

Me rastin e festave të Nëntorit, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas), organizoi programin “Gruaja shqiptare ndër shekuj”, ku u evidentua roli dhe kontributi i gruas shqiptare në periudha të ndryshme të historisë.

Dokumentari “Tirana, qyteti i themeluar nga xhamitë”, është pjesë e një cikli dokumentarësh dhe reportazhesh të quajtura “Rrugëtim”, që Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka planifikuar të realizojë në të gjithë vendin dhe që konsiston në njohjen dhe evidentimin e trashëgimisë kulturore dhe shpirtërore të shqiptarëve.

Personalitete të botës akademike, fushës së shkencës, fesë, artit dhe kulturës, ndoqën ditën e shtunë me dt. 30 nëntor 2013, shfaqjen premierë të dokumentarit “90 vjet Zani i Naltë”në Kinema Millenium, Tiranë.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi paraditen e djeshme (3 Tetor 2013), promovimin e librit të konferencës shkencore mbarëshqiptare, zhvilluar me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë më 28-29 shtator 2012, “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

Del nga botimi libri i konferencës së 100 vjetorit “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”

Shoqata Kulturore Gruaja në bashkëpunim me Myftininë e Shkodrës organizuan Program të larmishëm kulturorë “Karvani i Femrës Muslimane 2013”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, ditën e martë, me dt. 11.12.2012, ora 10.00, organizon promovimin e enciklopedisë së tij të parë, “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, aktivitet, i cili do të mbahet në Universitetin Bedër, Salla e Konferencave